På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
TESLA STIGER PÅ MUNTER BÖRS, S&P 500 +1,7% (Direkt)

2021-12-07 15:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna inledde tisdagens handel klart uppåt då en dämpad oro för riskerna med omikronvarianten av coronaviruset var en bidragande faktor.

Vid 15.50-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,3 procent till 35.668. Nasdaqs kompositindex stärktes 2,4 procent till 15.585, samtidigt som S&P 500 steg 1,7 procent till 4.658.

Redan på måndagen återhämtade sig USA-börserna, med en uppgång för S&P 500 på 1,2 procent, efter förra veckans nedgångar. Bakom lättnadsrallyt låg rapporter och uttalanden som indikerat att fall av omikron gett mildare symtom än de tidigare covid-varianterna.

Riskaptiten byggdes också upp av att Kinas centralbank på måndagen sänkt reservkraven för bankerna med 0,5 procentenheter.

På den politiska arenan överväger USA att införa sanktioner mot Ryssland för att avskräcka landet från att invadera Ukraina. Ländernas presidenter Joe Biden och Vladimir Putin uppges ta upp frågan per telefon under tisdagen.

Bland enskilda aktier stack Intel ut med en uppgång på 4,6 procent. Lyftet kom efter att chipjätten aviserat planer på att börsnotera verksamheten inom självkörande bilar, Mobileye, sannolikt i mitten av nästa år. Intel kommer att vara kvar som huvudägare i Mobileye och bolagens strategiska partnerskap kommer att fortsätta.

Även Tesla handlades upp, med 3,3 procent. Elbilstillverkarens vd Elon Musk har uttalat sig om framtiden för bilverksamheten och Spacex i en intervju med Wall Street Journal.

En fortsatt återhämtning noterades också för kryptovalutarelaterade aktier. Coinbase steg 6,8 procent samtidigt som Bitcoin stärktes till över 51.000 dollarnivån, efter att under helgen handlats som lägst kring 42.000 dollar.

Den tioåriga räntan var upp 2 punkter till 1,46 procent.

Graf: S&P 500 tisdagen den 7 december

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Intel Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -