På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Spotlight Group
Spotlight Group föreslår incitamentsprogram för personalen (Finwire)

2021-12-03 07:25

Finanskoncernen Spotlight Group föreslår ett incitamentsprogram för de anställda. Programmet måste klubbas vid en extra stämma den 21 december.

"Vi har det senaste året startat en rad nya verksamheter för att svara upp mot behoven hos noterade tillväxtbolag. Samtliga satsningar har fått en bra start och vi vill fortsätta den höga expansionstakten. De flesta nysatsningarna är sprungna ur initiativ från egna medarbetare och vår personal är vår mest betydelsefulla tillgång. Det är väldigt viktigt att vi skapar fortsatt delaktighet för vår personal och lyckas attrahera nya talanger, vilket gör styrelsens förslag mycket välkommet", säger Spotlight Groups vd Peter Gönczi i en kommentar.

Incitamentsprogrammet avses att aviseras tre gånger under de närmaste tre åren. Medarbetarna har rätt att köpa en aktie för marknadspris och får i och med det köpet två stycken teckningsoptioner. Båda dessa teckningsoptioner ger innehavaren rätt att köpa nya aktier efter tre år. Detta kräver dock fortsatt anställning och måluppfyllnad.

Fullt nyttjat medför den riktade emissionen och tillhörande aktierätter en total utspädning om maximalt cirka 1 procent av antal röster och kapital. Teckningsoptionerna kan ge en ytterligare utspädning om högst cirka 1,1 procent av kapital och röster.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Spotlight Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -