Sedana Medical
Sedana Medical genomför riktad nyemission på 615 miljoner utan rabatt (Finwire)

2021-12-03 06:52

Medicinteknikbolaget Sedana Medical har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 615 miljoner kronor före avdrag före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen bestod av 7,15 miljoner aktier som tecknades för 86 kronor styck, ett pris som fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar stängningskursen på torsdagen. Ett antalet svenska och institutionella investerare deltog i emissionen. Utspädningseffekten är cirka 7,2 procent.

AMF, DNCA Investments, Handelsbanken Fonder, Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG, Linc AB och Swedbank Robur Fonder deltog i den riktade nyemissionen.

Emissionen syftar till att säkra bolaget finansiell flexibilitet och att kunna förbereda en planerad kommersiell lansering på den amerikanska marknaden efter ett eventuellt marknadsgodkännande i USA av den medicintekniska produkten Sedaconda ACD och läkemedlet Sedaconda (isofluran) för inhalationssedering av mekaniskt ventilerade patienter på intensivvårdsenheter.

Sedana Medical beskriver att utfallet i nyemissionen inte påverkar bolagets kommunicerade mål om att nå över 500 miljoner kronor i nettoomsättning i Europa det tredje året efter EU-godkännande (2024).

"Med hänsyn till det positiva utfallet i den riktade nyemissionen, och med hänsyn till bolagets ambition att bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA, kvarstår EBITDA-målet om 40 procent, vilket dock väntas uppnås när bolaget har nått en stabil position efter USA-lanseringen", skriver Sedana Medical också.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se



redaktion@finwire.org
© Copyright

Sedana Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -