SEDANA MEDICAL
KURS I RIKTAD EMISSION 86 KR/A, RABATT 0% (Direkt)

2021-12-03 06:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedana Medical har genomfört en riktad nyemission av 7,15 miljoner aktier till en teckningskurs om 86:00 kronor per aktie. Bolaget tillförs cirka 615 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar 0 procent rabatt jämfört med stängningskursen den 2 december 2021.

Ett antal svenska och internationella institutionella investerare, däribland AMF, DNCA Investments, Handelsbanken Fonder, Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG, Linc och Swedbank Robur Fonder deltog i den riktade nyemissionen.

"Utfallet i den riktade nyemissionen påverkar inte bolagets kommunicerade mål om att överstiga 500 miljoner kronor i nettoomsättning i Europa det tredje året efter EU-godkännande (2024). Med hänsyn till det positiva utfallet i den riktade nyemissionen, och med hänsyn till bolagets ambition att bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA, kvarstår ebitda-målet om 40 procent, vilket dock väntas uppnås när bolaget har nått en stabil position efter USA-lanseringen", heter det.

Nyemissionen motsvarar en utspädningseffekt om cirka 7,2 procent.

"Det är glädjande att vårt mål att göra inhalationssedering till standardterapi för intensivvårdspatienter snart även kommer att omfatta USA, vår största potentiella marknad. Vi har utvärderat alternativa go-to-market-modeller och kommit fram till att den bästa strategin för oss är att bygga upp vår egen kommersiella verksamhet. Våra Sedaconda-produkter har i vår kliniska studie i Europa visat betydelsefulla fördelar jämfört med nuvarande standardbehandling och vi är fast beslutna om att göra skillnad för patienter inom intensivvård också i USA", kommenterar vd Johannes Doll.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Sedana Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -