På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VOLVO CARS
PRODUKTION FÖRBÄTTRATS SEKVENTIELLT MÅNADSVIS (Direkt)

2021-11-30 07:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biltillverkaren Volvo Cars produktion har förbättrats månad för månad sedan september, men tillgången på bilar är fortsatt lägre än efterfrågan.

Det skriver bolaget i sin niomånadersrapport.

Per utgången den 30 november noterar biltillverkaren att en stark efterfrågan fortsätter att driva positiva pris- och mixeffekter.

Preliminära försäljningssiffror för november visar på cirka 52.000 sålda bilar, en nedgång jämfört med samma månad året innan, vilket förklaras av lägre produktion och ett växande in-transitlager, heter det.

I vd-ordet framhåller Håkan Samuelsson att tillgången på komponenter har förbättrats under fjärde kvartalet, men att bristen på halvledare inom industrin kommer fortsatt att vara en begränsande faktor.

Volvo Cars helårsprognos för 2021 kvarstår, som är en förväntan om fortsatt ökande försäljningsvolymer och omsättningstillväxt.

"Under förutsättning att marknadsförhållandena fortsätter att normaliseras förväntas denna tillväxt tillsammans med fortsatt kostnadsfokus förbättra lönsamheten till de nivåer som rådde före pandemin", skriver bolaget i rapporten.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Volvo Car B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -