På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

CELL IMPACT
BESLUTAT OM FÖRETRÄDESEMISSION OM 349 MLN KR (OMS) (Direkt)

2021-11-30 06:28

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cell Impacts styrelse har beslutat om en fullt garanterad företrädesemission om 349 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kursen i emissionen är 20:75 kronor, vilket kan ställas i relation till måndagens stängningskurs på 35:36 kronor.

Syftet med företrädesemissionen är att säkerställa fortsatt finansiering av Cell Impacts affärsplan, vilken inbegriper en ökning av bolagets produktionskapacitet.

"Följaktligen kommer nettolikviden att användas till finansiering av den befintliga löpande verksamheten, investeringar i iordningställandet av ytterligare produktionsyta och i ny produktionsutrustning i syfte att säkerställa utökad produktionskapacitet och kapabilitet samt till övriga företagsändamål (inklusive återbetalning av eventuellt draget belopp från en brygglånefacilitet tillhandahållen av Carnegie Investment Bank AB)", skriver Cell Impact

I samband med företrädesemissionen har Cell Impact erhållit en brygglånefacilitet med en ram om upp till 50 miljoner kronor från Carnegie. Eventuellt draget belopp kommer att återbetalas och faciliteten kommer att upphöra efter slutförandet av företrädesemissionen.

Tillsammans med befintlig kassa förväntas nettolikviden från företrädesemissionen att vara tillräcklig för att finansiera bolagets affärsplan till mitten av 2023, förutsatt att emissionen fulltecknas. Från och med 2023 förväntas bolaget bedriva verksamheten med en positiv ebitda-marginal.

Utspädningen uppgår till cirka 22,2 procent av antalet aktier och cirka 21,7 procent av antalet röster.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Cell Impact B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -