På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
EKONOMIN MER SÅRBAR ÄN VAD MÅNGA TROR - SUMMERS (Direkt)

2021-10-22 22:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det är "absurt" att argumentera för att det finns ett överskott på arbetskraft i USA och ekonomin är mer sårbar för inflation än vad många tror.

Det sade USA:s tidigare finansminister Lawrence Summers på fredagen, enligt rapportering från Bloomberg News.

Arbetsmarknadens åtstramande uppges vara en av anledningarna till Larry Summers oro för inflationen framgent. Vidare uppger han att investerare i allt högre grad delar den bilden.

"Folk har blivit mer och mer bekymrade över risken för stigande inflation", sade han och uppgav att detta blivit extra problematiskt då inflationen även verkar bli kvar längre än vad som tidigare prognosticerats.

Vidare uppger Larry Summers inflationsoron riskerar att påverka lönebildningen vilket i sin tur kommer påverka inflationsförväntningarna, vilket riskerar att skapa en ond cirkel av skenande prisstegring.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -