På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SIEMENS
FÖRBEREDER SEPARATION AV LDA-VERKSAMHET (Direkt)

2021-10-18 18:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska industrikonglomeratet Siemens förbereder en separation av bolagets "large drive applications"-verksamhet (LDA), som producerar elektriska drivsystem för bland annat skepp och gruvor.

Det rapporterar Reuters.

Separationen, som skulle påverka över 7.000 anställda, är ett första steg i arbetet mot en avyttring, skriver Reuters. Verksamheten ingår i Siemens så kallade verksamhetsportfölj, i vilken verksamheter som Siemens antingen vill förbättra eller sälja i framtiden ingår.

"LDA är en av de ledande aktörerna på marknaden och är i en stark position generellt sett. Verksamheten har presterat väldigt bra de senaste månaderna. Vi har nu beslutat att karva ut LDA-aktiviteterna till separata legala entiteter. Vi vill ge denna verksamhet ytterligare självständighet och entreprenörsfrihet så att den kan fokusera mer skarpt på sina marknader och kunder", sade en talesperson för Siemens.

Inga finansiella detaljer gavs.

Casper Sirén +46 8 5191 7926

Nyhetsbyrån Direkt


Siemens AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -