På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EPISURF MEDICAL
FÖR RIKTAD EMISSION CA 159 MLN KR (Direkt)

2021-10-14 21:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Episurf Medical har beslutat om en riktad nyemission av cirka 44,4 miljoner B-aktier till kursen 3:59 kronor per aktie. Således tillförs bolaget drygt 159,4 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionskursen motsvarar stängningskursen för bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm på torsdagen och har fastställts baserat på en förhandling och överenskommelse med investerarna.

Emissionen riktas huvudsakligen till Health Runner som investerar cirka 125 miljoner kronor och som därmed efter emissionen kommer att äga cirka 13 procent av samtliga aktier i Episurf Medical. Resterande aktier kommer att tecknas av ett begränsat antal institutionella investerare, däribland Fjärde AP-fonden och Rhenman Healthcare Equity.

Slutförandet av emissionen är villkorat av att ett prospekt avseende upptagande till handel av de nya B-aktierna godkänns och registreras av Finansinspektionen samt att Nasdaq Stockholm godkänner ansökan om upptagande till handel senast den 31 december.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Episurf B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -