På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
Lazard erbjuder nu högsta lönen för juniorbankirer (Finwire)

2021-09-28 11:28
Investmentbanken Lazard erbjuder nu de högsta lönerna för juniorbankirer på Wall Street, enligt en rapport. Det skriver New York Post.

Den årliga grundlönen är höjd med 50 000 dollar till 200 000 dollar, motsvarande 1,75 miljoner kronor. Det blir 146 000 kronor varje månad.

Lazards nya löner träder i kraft den 14 oktober men blir retroaktiv efter 1 juli.

De stora investmentbankerna Goldman Sachs, Morgan Stanley och JP Morgan hade alla grundlöner på 85 000 dollar före sommaren, men höjde dem efteråt till sexsiffriga ersättningar. Innan Lazards höjning toppades löneligan av Evercore med en grundlön på 120 000 dollar för juniorbankirerna.

De höjda lönerna kommer efter att juniorbankirerna beklagat sig över låga ersättningar mot bakgrund av den stora arbetsbördan. Den höga aktiviteten som råder inom branschen har också lett till att personal flyttar och för att locka över talanger har bankerna fått gå ut och erbjuda högre löner.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -