På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Pfizer
Pfizer har inlett fas 1-studie med mRNA-baserat influensa-vaccin (Finwire)

2021-09-28 12:51
De första patienterna i det amerikanska läkemedelsjätten Pfizers fas 1-studie för ett mRNA-vaccin mot influensa har nu doserats. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studiens syfte är att utvärdera vaccinkandidatens säkerhet, tolerabilitet och immunogenicitet.

Vaccinet är det första i en planerad våg av program som utnyttjar mRNA-teknik. Utöver influensa planerar företaget att utforska mRNA i andra respiratoriska virus samt inom onkologi och andra genetiska sjukdomar.

”Covid-19-pandemin tillät oss att leverera mRNA:s enorma vetenskapliga möjlighet. Influensa är fortfarande ett område där vi ser ett behov av vacciner som kan leda till förbättrad effektivitet under en given säsong, och vi tror att mRNA är den perfekta tekniken för att ta sig an denna utmaning för att förändra globala hälsoutfall”, säger Kathrin U. Jansen, chef för vaccinforskning och utveckling på Pfizer.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Pfizer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -