På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Japan
Japan kan sälja aktier i Japan Post Holdings för 8,5 miljarder dollar - BN (Finwire)

2021-09-28 13:44
Japans regering kan redan innevarande vecka komma att dra igång en process att sälja aktier i Japan Post Holdings för omkring 950 miljarder yen, motsvarande 8,5 miljarder dollar. Försäljningen är ett led i den pågående privatiseringen av post- och finansjätten som börsnoterades för sex år sedan.

Det blir tredje omgången av aktier i bolaget som regeringen säljer och målet är att bli klara före årsskiftet, uppger insatta personer för Bloomberg News.

Den japanska staten äger i dagsläget 68 procent av aktierna i Japan Post Holdings och de tidigare aktieförsäljningarna skedde 2015 och 2017. Japan Post uppges också överväga att återköpa aktier direkt från regeringen. Enligt japansk lagstiftning måste staten äga minst en tredjedel av aktierna av aktierna i Japan Post.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -