På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Indiska matleveransbolaget Swiggy ska ta in nytt kapital, Invesco uppges leda jätterunda (Finwire)

2021-09-28 13:13
Indiska matleveransföretaget Swiggy är väg att ta in ytterligare kapital. Denna gång kan bolaget komma att erhålla upp till 600 miljoner dollar under en finansieringsrunda ledd av amerikanska kapitalförvaltaren Invesco. Det skriver Economic Times med hänvisning till källor.

Den nya rundan uppges kunna lyfta Swiggys värdering till så mycket som 10 miljarder dollar. Det är en nästan fördubbling jämfört med de 5,5 miljarder dollar som Swiggy värderades till en runda på 1,25 miljarder dollar i somras. Rundan leddes av Softbank.

Softbank väntas återkomma som investerare även under nya rundan. Invescos investering i Swiggy kan uppgå till 200 miljoner dollar, enligt uppgift.

Swiggy konkurrerar i Indien med bland annat nyligen noterade Zomato. Den senare är marknadsledare men har under alla sina 12 år inte lyckats uppvisa lönsamhet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -