På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
BYGGFAKTA AVSER NOTERA BOLAGETS AKTIER PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN (Direkt)

2021-09-27 20:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggfakta, som tillhandahåller en plattform för marknadsinformation och säljeffektivisering inom byggindustrin, avser notera bolagets aktier på Stockholmsbörsen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med noteringen avser bolaget genomföra ett erbjudande av befintliga- och nyemitterade aktier.

AMF, Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Didner & Gerge Fonder, Första AP-Fonden, Grandeur Peak Global Advisors, Lazard Asset Management och Tredje AP-Fonden har, under vissa förutsättningar, åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp om 3,1 miljarder kronor till ett pris upp till 75 kronor per aktie, motsvarande ett bolagsvärde om upp till cirka 16,4 miljarder kronor.

Emissionslikviden, som förväntas uppgå till omkring 3,3 miljarder kronor, avses användas för att återbetala skulder och för att finansiera koncernens förvärv av BCI Media Group Pty, som förväntas slutföras i samband med erbjudandet.

Beroende på marknadsförhållanden förväntas Erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm genomföras under det fjärde kvartalet 2021, enligt pressmeddelandet.

Vidare uppger Byggfakta att bolagets har cirka 43.000 befintliga kunder och en övervägande del prenumerationsbaserade intäkter.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -