På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ECTIN RESEARCH
NYEMISSION TECKNADES TILL 82%, PREL DEBUT 18/8 (Direkt)

2021-08-03 23:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission av units på 55 miljoner kronor som cancerforskningsbolaget Ectin Research gjorde inför sin notering på handelsplattformen Spotlight Stock Market tecknades till 82 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Ectin hade på förhand skriftligen avtalat om drygt 60 procent av den initiala delen av noteringsemissionen genom teckningsförbindelser.

Bolaget tillförs 45 miljoner kronor före emissionskostnader, som beräknas uppgå till cirka 4,1 miljoner kronor.

Ectin uppger samtidigt att bolaget ingått avtal om en lånefacilitet som ger bolaget rätt att låna upp till 12 miljoner kronor under perioden som sträcker sig från andra kvartalet 2022 till första kvartalet 2023.

"Tack vare det kapital som vi säkerställt kan vi nu fortsätta utvecklingen genom den planerade fas 1/2-studien. Initieringen av fas l-delen i den kombinerade fas 1/2-studien planeras som vi sedan tidigare meddelat till 2H 2021", skriver bolagets vd Anna Sjöblom-Hallén i pressmeddelandet.

Ambition är att etablera bolagets läkemedelskandidat, MFA-370, som den första orala behandlingen för metastaserad urotelial blåscancer med få och tolererbara potentiella biverkningar, uppger vd:n vidare.

Första dag för handel är avhängig registrering av emissionen på Bolagsverket och beräknas preliminärt bli omkring den 18 augusti.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -