På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
EKONOMISK AKTTIVITET HAR FORTSATT ATT STÄRKAS (NY) (Direkt)

2021-07-28 20:10

(Tillägg: från stycke fyra)

STOCKHOLM (Direkt) Fed-kommittén fastslår att indikatorer på ekonomisk aktivitet och sysselsättning har fortsatt att stärkas med stöd av framsteg med vaccineringarna och starkt policystöd.

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 15-16 juni, var budskapet att indikatorer på ekonomisk aktivitet och sysselsättning hade stärkts med stöd av framsteg med vaccineringarna och starkt policystöd. De sektorer som är mest negativt påverkade av pandemin var fortsatt svaga men hade uppvisat förbättringar.

Kommittén konstaterar att inflationen har stigit, mest på grund av övergående faktorer, och upprepar att de finansiella förhållandena är överlag fortsatt ackommoderande, vilket delvis speglar policyåtgärder för att stödja ekonomin och kreditflödet till hushåll och företag.

Kommittén skriver vidare att banan för ekonomin framöver i betydande grad kommer att avgöras av virusutvecklingen.

"Framsteg med vaccineringarna kommer troligen att reducera effekterna av hälsokrisen på ekonomin, men risker mot de ekonomiska utsikterna består", skriver FOMC.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -