På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
TERMINERNA INDIKERAR FORTSATT UPPGÅNG (Direkt)

2021-06-11 15:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fredagens amerikanska terminshandel indikerade en fortsatt uppgång på Wall Street i inledningen av handelssessionen. Uppgifter om nya amerikanska infrastrukturinvesteringar spred viss optimism.

Investerare verkade se förbi den tilltagande inflationen, som torsdagens statistik vittnade om, och fortsatte att tro att det handlar om en tillfällig uppgång. Blickarna vänds nu mot Federal Reserves räntebesked i nästa vecka.

På räntemarknaden tickade den amerikanska 10-årsräntan ned, för den fjärde dagen i rad, jämfört med torsdagseftermiddagen, till 1,46 procent. Det var dock marginellt högre än nivån under torsdagskvällen.

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,3 procent. Terminen för det bredare S&P500 hade stigit 0,2 procent medan Nasdaq 100-terminen terminen noterades strax över nollstrecket.

En partiöverskridande grupp i senaten i USA har nått en överenskommelse om infrastruktur som kan genomföras utan att höja skatterna. Förslaget har få detaljer, men källor talar om storleksordningen 579 miljarder dollar över ordinarie federala utgifter för infrastruktur under fem år.

I Asien var utvecklingen blandad på fredagen med uppgångar i Hongkong medan indexen i Fastlandskina däremot backade. De stora börserna i Europa var upp på bred front på eftermiddagen.

Bland amerikanska aktier i förhandeln kan noteras att de så kallade "meme"-aktierna, som var del av det så kallade Reddit-fenomenet i vintras, är i ropet igen. Efter att dessa aktier varit under rejäl press på torsdagen, då AMC, Gamestop och Clover Health samtliga gick ned med tvåsiffriga procentuella tal, sågs en rekyl uppåt i fredagens förhandel.

AMC steg närmare 5 procent, Game Stop stärktes 5,4 procent och Clover Health gick upp närmare 4 procent.

Fredagens makroagenda består främst av Michiganindexet, som släpps klockan 16.00, svensk tid.

På torsdagen gick USA-börserna upp. Efter torsdagens inflationsstatistik vänds nu investerarnas fokus mot Feds räntebesked i nästa vecka, vilket enligt ING:s analytiker blir det sista riskmomentet innan sommaren.

"Konsensus verkar tydligt vara att samtidigt som Fed kan komma att ge en hint om att diskussionerna om tapering (nedtrappning av obligationsköpen) har kommit närmare än tidigare, kommer den inte att stressa fram något", menar ING enligt Investing.com.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA    +0,27%     
Terminen för S&P 500   +0,16%     
Terminen för Nasdaq 100 +0,03%     
2-åriga USA-räntan    -0,0019  till 0,1469%
10-åriga USA-räntan   +0,0150  till 1,4569%
Olja, US WTI       -0,07%  till 70:24 dollar/fat
Olja, Brent       -0,07%  till 72:47 dollar/fat
EUR/USD         -0,0040  till 1:2133
KÄLLA: Infront.


GameStop Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -