På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Media and Games Invest
Kepler Cheuvreux höjer tillväxtutsikterna för Media and Games Invest (Finwire)

2021-06-11 12:31
Kepler Cheuvreux höjer tillväxtutsikterna för spelbolaget Media and Games Invest under de kommande åren vilket resulterar i en ny riktkurs för aktien på 6,0 euro (4,30), motsvarande cirka 60 kronor. Det framgår av en analys.

Investmentbanken som var med och arrangerade en kapitalanskaffning nyligen höjer sina estimat avseende försäljningstillväxt till 15 procent på årsbasis för de båda affärssegmenten i perioden 2021 till 2023, från tidigare 8-13 procent.

Vid utgången av 2023 ser man framför sig att bolaget kommer omsätta 256,9 miljoner euro, utan några förvärv inbakade i estimaten.

Kepler Cheuvreux höjer även antagandet om ebitda-marginal för media-segmentet betydligt. Detta då den verksamheten sägs nu kunna skalas upp med högre organisk tillväxt efter att ha utvecklat en ny lösning i respons till Apples IDFA-förändringar.

De lyfter även fram att det finns stora förvärvsmöjligheter på ad tech-området, i tillägg till gamingsidan. Investmentbanken räknar här med ett eller flera betydande förvärv.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Media and Games Invest - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -