På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SPEQTA
GRUNDARNA MER ÄN HALVERAR INNEHAVET (Direkt)

2021-05-14 21:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Speqtas två grundare Andereas Friis och Jonas Söderqvist har under fredagen avyttrat stora delar av sina innehav i bolaget. Avyttringen ska ha skett av privatekonomiska skäl.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktierna såldes till en snittkurs om 5:88 kronor. Fredagens stängningskurs, efter att aktien föll strax över 10 procent, var 5:25 kronor.

Transaktionen skedde genom en blockförsäljning utanför marknaden där Andereas Friis avyttrade 1,9 miljoner aktier och Jonas Söderqvist 2,1 miljoner aktier.

Efter transaktionen äger Andereas Friis 1,3 miljoner aktier, motsvarande 1,9 procent av röster och kapital, samtidigt som Jonas Söderqvist äger 1,4 miljoner aktier, vilket är 2,1 procent av rösterna och kapitalet.

"Speqta är inne i en mycket spännande fas med strategiska satsningar på AI som jag och min medgrundare fortsatt vill vara en del av. Privatekonomiskt har vi haft ett behov av kapital och detta i kombination med att en nuvarande ägare med sitt investerarnätverk uppvaktat oss så kände vi att timingen kändes rätt. Framtidstron på bolagets utveckling och det faktum att vi fortfarande har starka privatekonomiska incitament gör att engagemanget i bolaget fortsatt blir oförändrat och omfattande", skriver Andereas Friis, som är grundare och strategisk chef.Speqta - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -