På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ENERSIZE
AVTAL OM LÅNERAM, DISKUSSIONER MED INVESTERARE PÅGÅR (Direkt)

2021-05-06 15:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enersize, verksamma inom energibesparingar i tryckluftssystem, har ingått avtal om en kreditram på sammanlagt 8,4 miljoner kronor med en mindre grupp investerare.

"Kreditramen ger styrelsen möjlighet att aktivt utvärdera olika alternativ för bolagets långsiktiga finansiering samt möjliggör expansion av den nya SaaS-affärsmodellen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den första tranchen av kreditramen är på 4,4 miljoner kronor och har tillhandahållits av tre långivare i förening: Modelio Equity AB, Gerhard Dal och Råsunda Förvaltning. Räntan uppges ha satts utifrån marknadsmässiga villkor. Krediten förfaller till betalning den 31 december 2021.

Enersize har rätt att helt eller delvis återbetala krediten jämte upplupen ränta i förtid. Långivarna ges vidare rätt att delta i en framtida potentiell emission av aktier.

Enligt vad bolaget har uppgett tidigare i år arbetar styrelsen med att genomföra en eller flera riktade emissioner, och diskussioner med investerare pågår.

"Det är en oerhört spännande tid för Enersize när vi nu börjar rulla ut vår nya SaaS-affärsmodell på allvar. Vi ser redan order och möter mycket intresse från marknaden. Krediten möjliggör en fortsatt expansion av den nya affärsmodellen som bygger på återkommande intäkter från abonnemang på Compressed Air Services", säger vd Anders Sjögren.Enersize - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -