AMAZON
JP MORGANS FANG-FAVORIT, SPÅS 30% UPPGÅNG - CNBC (Direkt)

2021-04-22 13:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska techkonglomeratet Amazons aktie kan stiga med 30 procent på stundande kvartalsrapport och det är den största potentialen bland sektorkonkurrenterna bland de så kallade "fang"-bolagen, enligt en analys från JP Morgan som CNBC tagit del av.

Uppsidan hos Amazon ligger i förväntningarna om att intäktsposten i nästa veckas kvartalsrapport ska överträffa estimaten, menar JP Morgan-analytikern Doug Anmuth.

"Om vi också tittar in i andra kvartalet tror vi att Amazon kommer guida mot 20 procent i tillväxt i övre delen av prognosintervallet, då trots ett starkt jämförelsekvartal från förra året", skriver han i analysen, enligt CNBC.

Rekommendationen från JP Morgan är övervikt och riktkursen är 4.400, alltså 30 procent över stängningskursen från onsdagen. Hittills i år är aktien upp med 3 procent, samtidigt som S&P500 klättrat 11 procent.

"I fråga om positionering anser vi att Amazon är mer undervärderat än Google och sentimentet är bättre förberett nu än i tidigare kvartal givet de starka jämförelsekvartalen som väntar. Den synen får också stöd av Netflix rapport", skriver Doug Anmuth.

Netflix, som också är ett av bolagen som räknas in i fang-kategorin, föll tidigare i veckan efter att ha släppt räkenskaper. Övriga fang-aktier är Facebook, Apple och Google.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Apple - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -