På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kina
Kinas centralbank kan ta över tillgångar från Huarong - BN (Finwire)

2021-04-21 10:52
Kina överväger att låta centralbanken, PBOC, ta över tillgångar från statliga bolaget China Huarong Asset Management värda drygt 100 miljarder yuan, motsvarande 130 miljarder kronor. En sådan åtgärd skulle hjälpa till att städa upp bolagets balansräkning och möjliggöra det att åter fokusera på kärnverksamheten inom hanteringen av dåliga lån. Det uppger källor till Bloomberg News.

Separat planerar man också att låta offshore-enheten China Huarong International Holdings, som garanterar de flesta av Huarongs obligationer i dollar, flytta över dåliga tillgångar värda tiotals miljarder yuan till en ny separat offshore-enhet. Även här har en sådan åtgärd i syfte att stärka Huarong Internationals finansiella ställning.

Huarong har hamnat under stor press efter att ha missat tidsfristen för att lämna in sin Q3-rapport. Värdet på bolagets obligationer har svängt våldsamt under de senaste dagarna i samband med att investerare spekulerat om företagets öde.

Peking har gått ut för att lugna marknaden genom att säga att bolaget fungerar normalt och har tillräckligt med likviditet. Däremot ville man inte säga ifall det kan bli aktuellt med finansiellt stöd från regeringens sida.

Huarong är Kinas största hanterare av dåliga lån.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -