BNP Paribas Climate Impact
Köpt aktier i Hannon Armstrong Sustainable och Sekisui Chemical - BNP Paribas Climate Impact steg 3,53 procent i mars (Finwire)

2021-04-21 16:26
Fonden BNP Paribas Climate Impact steg 3,53 procent i mars, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,46 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 7,17 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,92 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Bland fondens främsta bidragsgivare under mars fanns Generac Holdings, Darling Ingredients, Hubbel, Trimble och Salmar.

Generac Holdings är en ledande framställare och tillverkare av portabla generatorer. Förvaltarna skriver att under flera år har det investerats för lite i elnät och dessutom har stora bränder i USA skapat ytterligare problem. Generac Holdings är väl positionerade för att kunna dra nytta av bristen på el, skriver förvaltarna.

Trimble är en pionjär inom insamlandet av GPS data som används inom bevattning och jordbruk. Aktien steg till följd av en stark underliggande marknad, ökande marginaler och att andelen återkommande intäkter steg.

Missgynnade fondens avkastning under mars gjorde Xinyi Solar Holdings, TeamViewer, Azbil Corp, EDP Renovaveis och Vestas Wind Systems.

Under månaden valde förvaltarna att ta in två nya innehav i form av Hannon Armstrong Sustainable och Sekisui Chemical. Hannon är enligt förvaltarna en unik aktör inom finansiering för hållbara projekt, köpet gjordes efter svaghet i aktien till följd av stigande räntor.

Förvaltarna valde även att sälja av innehaven i Rational, LEM Holdings och Zhuzhou CRRC Times Electric.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

BNP Paribas Climate Im... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -