IMPLANTICA
VILL FÅ SÄLJARE TILL USA, JAPAN, FRANKRIKE - VD (Direkt)

2021-04-16 10:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Implantica kommer att sätta ett särskilt fokus på USA, Japan och Frankrike vid uppbyggandet av bolagets försäljningsorganisation med en förhoppning om en påskyndad kommersialisering.

"USA, Japan och Frankrike tillsammans utgör mer än 50 procent av världsmarknaden. Det är tunga marknader och allihop är knöliga. Det tar ett par år i Frankrike och Japan och kanske även i USA, beroende på vad de bestämmer i FDA, och man kan tjäna de här två åren genom att bygga upp det här redan innan. Det kostar lite mer men det går att göra den här processen", säger Implanticas vd Peter Forsell till Nyhetsbyrån Direkt.

Den riktade emissionen om cirka 600 miljoner kronor genomfördes till en kurs om 122:20 kronor motsvarande en rabatt på cirka 10 procent jämfört med torsdagens stängningskurs. För befintliga aktieägare innebär det emissionen en utspädning om cirka 7,1 procent av aktiekapitalet.

Var det värt att ta in det här kapitalet till det här priset?

"Om man ska få folk att göra en sådan här investering är man tvungen att bjuda på någonting, men totalt sett tror jag att det här kommer att vara något väldigt positivt för aktieägarna. Vi kommer att satsa mer på kommersialiseringen av Refluxstop redan innan man har godkännande", säger Peter Forsell.

I bästa fall bedömer Peter Foresell att Refluxstop kan finnas på den amerikanska marknaden om ett år och för att spara tid vill Implantica redan nu bygga upp sin försäljningsorganisation.

Med den riktade emissionen får Implantica även nya ägare i form av DNCA Investments samt Invus.

DNCA Investments är en fransk kapitalförvaltare som, enligt ägardatabasen Holdings, sedan tidigare har innehav i flera life science bolag i Norden såsom Astra Zeneca och Novo Nordisk men även i mindre bolag som till exemepel Swedencare och Biotage.

Invus är ett private euity-bolag med kontor i både New York, London, Paris och Hongkong.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Implantica SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -