PAXMAN
LOCKANDE TILLVÄXTPOTENTIAL, KÖP - AFV (Direkt)

2021-04-14 13:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Paxman, som säljer utrustning för att motverka håravfall i samband med cellgiftsbehandling, har en lockande tillväxtpotential anser Affärsvärlden och sätter köp på aktien.

Paxman har tidigare sålt utrustningen till kliniker men har på senare år ställt om affärsmodellen till att få ersättning för varje behandling. Omställningen med affärsmodellen är attraktiv, skriver Affärsvärlden och lyfter också fram att bolagets skalpkylningssystem verkar skapa stor nytta för cancerpatienter runt om i världen.

Tidningen pekar på att aktien har gått starkt under året och värderingen inte är låg, att likviditeten i aktien är klen samt risken att penetrationen av befintliga system inte ökar tillräckligt eller att konkurrerande alternativ vinner mark. Samtidigt verkar starten på 2021 lovande med mycket installationer i orderboken och Affärsvärlden gillar också att ledningen äger mycket aktier.

"Börsvärdet är omkring 900 miljoner kronor och givet att tillväxten fortsätter borde Paxman kunna attrahera fler institutionella ägare. Den som inte räds den höga värderingen och risknivån kan överväga en post", skriver Affärsvärlden.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Paxman - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -