Intervacc
Intervacc ingår avtal rörande kommersialisering av Strangvac i Europa (Finwire)

2021-04-13 07:13
Djurhälsovårdsbolaget Intervacc har ingått avtal för ett exklusivt distributionsavtal rörande en kommersialisering av företagets vaccinkandidat i Europa.

Intervacc har tecknat avtal med Dechra Pharmaceuticals rörande en kommersialisering av företagets vaccinkandidat Strangvac i Europa. Avtalet är exklusive Norden och Baltikum då det är marknader som företaget avser att ombesörja själva. Inga finansiella detaljer anges. Avtalet sträcker sig över fem år och innebär att Dechra köper färdiga vaccindoser till ett förutbestämt pris. Dessutom sker det ytterligare milstolpsbetalningar till det svenska bolaget.

"Vi är mycket glada över att vi nu inleder ett partnerskap med Dechra för att framgångsrikt lansera Strangvac i Europa. Det finns ett stort behov av att skydda hästar mot denna mycket smittsamma och allvarliga sjukdom. Vårt val föll i slutändan på Dechra som vår exklusiva partner eftersom de är en snabbväxande, global aktör inom veterinärområdet med en tydlig styrka inom marknadssegmentet häst. Vi ser fram emot att i nära samarbete med Dechra lansera Strangvac på den europeiska marknaden." säger Andreas Andersson, vd på Intervacc.

Strangvac är ett nytt vaccin mot kvarka, vilket är en mycket smittsam och allvarlig infektion hos hästar som orsakas av bakterien Streptococcus equi. Intervacc befinner sig i slutfasen av godkännandeprocessen för den ansökan om marknadsföringstillstånd för Strangvac som lämnats in hos europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Bolaget planerar för att man får ett godkännande från EMA under det andra kvartalet i år.

Distributionsavtal rörande kommersialisering är som regel mycket viktigt för bolag av karaktären Intervacc.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Intervacc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -