På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

INTERVACC
INGÅR DISTRIBUTIONSAVTAL MED DECHRA PHARMACEUTICALS (Direkt)

2021-04-12 21:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Intervacc har ingått ett distributionsavtal med Dechra Pharmaceuticals för att kommersialisera bolagets vaccinkandidat Strangvac i Europa.

Det framgår av ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Avtalet, som sträcker sig över en femårsperiod, inkluderar inte de nordiska och baltiska marknaderna då Intervacc på egen hand ska marknadsföra och sälja vaccinet på dessa marknader.

Vidare uppger bolaget att avtalet är baserat på att Dechra köper färdiga vaccindoser av Intervacc för ett förutbestämt pris. Ytterligare betalningar till Intervacc uppkommer genom så kallade "milestone betalningar" om Dechra når definierade försäljningsmål.

Strangvac är ett vaccin mot hästsjukdomen Kvarka, som befinner sig i slutfasen av den regulatoriska granskningen hos den europeiska läkemedelsmyndigheten. Intervacc har i tidigare pressmeddelande aviserat att bolaget "planerar för ett positivt utlåtande från EMA under andra kvartalet 2021".Intervacc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -