På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

BEIJER ALMA
DOTTERBOLAGET HABIA CABLE UTSATT FÖR CYBERINTRÅNG (Direkt)

2021-04-12 18:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrikoncernen Beijer Almas dotterbolag Habia Cable har under måndagen utsatts för ett dataintrång, framgår av ett pressmeddelande.

Dataintrånget mot Habia Cable är avgränsat till just detta bolag och berör inte Beijer Almas övriga dotterbolag, skriver industrikoncernen.

Dataintrånget påverkar Habia Cables affärssystem, vilket kan komma att innebära leveransförseningar. Bolaget kommer att informera berörda kunder om situationen och agerar i övrigt enligt sin kontinuitetsplan med fokus på att så snabbt som möjligt återgå till normal verksamhet.

"Genom Beijer Almas cyberförsäkring har Habia Cable tillgång till ledande IT-säkerhetsexpertis i arbetet att utreda omfattningen av intrånget och vidta åtgärder. Händelsen kommer att anmälas till relevanta myndigheter", skriver industrikoncernen.

Habia Cable utgjorde cirka 19 procent av Beijer Almas nettoomsättning respektive cirka 10 procent av rörelseresultatet verksamhetsåret 2020.Beijer Alma B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -