På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
HALVLEDARBOLAGET GLOBALFOUNDRIES INLETT DISKUSSIONER (OMS) (Direkt)

2021-04-08 20:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förenade Arabemiratens offentliga investeringsfond Mubadala har börjat förbereda för en notering av halvledartillverkaren Globalfoundries.

Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till källor med insyn.

Den statliga fonden har initierat diskussioner med potentiella rådgivare rörande noteringen som skulle kunna värdera verksamheten till 20 miljarder dollar, enligt Bloomberg.

Diskussionerna, som uppges vara i ett tidigt skede, kan komma att skjuta fram den av vd:n tidigare kommunicerade planen om en notering 2022.

Globalfoundries är en av de största halvledartillverkarna i världen och konkurrerar med marknadsledaren TSMC. Företaget skapades när Mubadala köpte tillverkningsanläggningar från AMD 2009 och senare kombinerade dem med Singapores Chartered Semiconductor Manufacturing.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -