På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bitcoin
Coinbase-konkurrenten Kraken siktar på börsen till nästa år (Finwire)

2021-04-08 17:59
Kryptobörsen Kraken överväger att ta sig till börsen genom en direktnotering under 2022. Det beskedet ger vd och medgrundare Jesse Powell i en intervju med CNBC.

Kraken grundades 2011 och är en av världens största börser för kryptovalutor. Företaget har fler än 6 miljoner klienter och är den fjärde största börsen mätt i handelsvolymer, enligt Coinmarketcap.

"Första kvartalet blåste bort hela fjolåret. Vi slog förra årets siffror redan i slutet av februari. Hela marknaden har exploderat", säger Jesse Powell.

Nyligen presenterade Coinbase, som är Krakens huvudsakliga konkurrent i USA, rekordintäkter på 1,8 miljarder dollar under första kvartalet. Det var högre än intäkterna för hela 2020. Coinbase ska direktnoteras på börsen nästa vecka och kan värderas till upp emot 100 miljarder dollar.

Det kan alltså följas upp av att även Kraken börsnoteras, men första nästa år enligt Jesse Powell. I dagsläget är Kraken i diskussioner med investerare om en ny finansieringsrunda som kan värdera bolaget till upp emot 20 miljarder dollar, skriver CNBC.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -