På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Bufab
Bufab-chefen blir ny vd för Gränges (Finwire)

2021-03-29 06:42
Aluminiumbolaget Gränges har utsett Jörgen Rosengren till ny vd. Tillträde sker först den 1 oktober.

"Vi är mycket glada över att vi lyckats knyta Jörgen Rosengren till Gränges. Jörgen har under nio år varit vd i ett bolag som under hans ledning skapat betydande värde för aktieägarna genom lönsam organisk tillväxt och ett antal framgångsrika förvärv. Jörgens erfarenhet, personliga egenskaper samt kommersiella driv och tekniska kompetens gör honom mycket lämplig att leda Gränges fortsatta utveckling", säger Fredrik Arp, styrelseordförande i Gränges, i en kommentar.

Gränges nuvarande vd Johan Menckel kommer som bolaget tidigare meddelat att lämna sin tjänst under det tredje kvartalet.

Bufab uppger i en kommentar att man inlett en process med att hitta en ersättare.

“Bufab har sedan börsintroduktionen 2014 uppvisat stark lönsam tillväxt och utvecklats till ett ledande bolag i sin bransch. Genom investeringar i nya kundlösningar, internationell expansion, effektivisering och företagsförvärv har bolaget stärkt sin marknadsposition och globala närvaro. Omsättning och vinst har mer än fördubblats. Bolaget står nu starkt rustat inför ytterligare tillväxt", säger Bufabs ordförande Bengt Liljedahl i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Bufab - I dag

{point.key}

Gränges - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
- -
- -
- -

Valutor

Valuta +/- % Senast
- -
- -
- -
- -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
- -
- -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
- -
- -
- -