Christian Berner
Martin Lorentzons nya investmentbolag Cervantes Capital ska investera i svenska småbolag - BN (Finwire)

2021-03-18 13:37
Martin Lorentzon, medgrundare av musikströmningstjänsten Spotify, kommer placera en del av sin förmögenhet som uppskattas till 6,1 miljarder dollar i ett nytt investmentbolag som ska hitta
dolda pärlor som förbises av aktieanalytikerna. Det rapporterar Bloomberg News.

Martin Lorentzon äger fortfarande 11,1 procent av aktierna i Spotify och han äger 90 procent av det nya investmentbolaget Cervantes Capital som är baserat i Stockholm.

"Målet är att så småningom bygga ett stort företag inom kapitalförvaltning och bli en betydande aktör i detta segment", säger Martin Lorentzon till Bloomberg.

Cervantes planerar att investera i underanalyserade bolag med ett börsvärde på mellan 500 miljoner kronor och 5 miljarder kronor.

"Jag ser stora möjligheter att investera i svenska små och medelstora företag. Sverige har fantastiska entreprenörer och god företagsstyrning", säger Lorentzon.

Cervantes styrs av David Zaudy och Simon Kjellström. De framhåller i en gemensam kommentar att det finns 900 bolag som är noterade i någon form i Stockholm och av dessa finns det bara analytikerbevakning på 300 bolag, inklusive uppdragsanalys.

Cervantes startade i januari och har hittills hunnit köpa in sig i två svenska noterade bolag, dels 9,2 procent av aktierna i teknikhandelsbolaget Christian Berner och dels 6,0 procent av aktierna i teknikbolaget Micro Systemation. Målet är att bygga en portfölj av 10 till 15 innehav med en ägarandel på 5 till 10 procent i varje bolag.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Christian Berner Tech... - I dag

{point.key}

Micro Systemation B - I dag

{point.key}

Spotify - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -