SENSYS GATSO
EGEN GRANSKNING NEDERLÄNDERNA INDIKERAR INGA FEL (Direkt)

2021-02-25 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatso har inlett en egen granskning med anledning av att nederländska myndigheter inlett en utredning av bolagets verksamhet i Nederländerna avseende eventuella regelöverträdelser.

Det skriver Sensys Gatso i bokslutsrapporten.

"Vi har initierat en egen intern granskning som inte har gett några indikationer på eventuella regelöverträdelser. Vi kommer att proaktivt rapportera resultaten av vår granskning till den utredande myndigheten. Även om vi är optimistiska om utfallet är eventuella konsekvenser för bolaget svårbedömda innan den utredande myndigheten har presenterat sin slutsats", skriver bolagets vd Ivo Mönnink i rapporten.

Sensys Gatso har tidigare informerat om att Fiscal Information and Investigation Service i Nederländerna i januari inledde en utredning av Sensys Gatso Netherlands (tidigare Gatsometer). Utredningen avser eventuella regelöverträdelser från Gatsometers sida innan bolaget förvärvades av Sensys Traffic. Utredningen är ännu i en inledande fas med insamling och verifiering av fakta beträffande ett visst kontrakt från 2015.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -