Didner & Gerge Aktiefond
Didner & Gerge Aktiefond gjort rejält förändringar under året - fonden steg 1,4 procent i december (Finwire)

2021-01-19 09:50
Fonden Didner & Gerge Aktiefond steg 1,4 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 16,6 procent och är därmed bättre än index som har ökat 14,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Främsta bidragsgivare till fondens goda utveckling under 2020 var Indutrade, Embracer, Hexagon och Husqvarna. De aktieinnehav som påverkade avkastningen mest negativt var Securitas, Hexpol och Handelsbanken.

"Det har gått ett drygt år sedan vi tillsammans tog över förvaltningen av fonden. Vi har gjort en grundlig analys av bolag i och utanför portföljen, vilket har inneburit en hög aktivitetsnivå gällande bolagsinteraktioner och analysarbete. Det har varit ett händelserikt och intensivt år. Arbetet har resulterat i 15 nya innehav och 5 innehav som lämnat portföljen. Av de nya har vi störst positioner i Hexagon, H&M, Thule, Ericsson och Bravida", kommenterar förvaltarna Carl Bertilsson och Simon Peterson.

Inför 2021 har fonden positionerat sig i aktier med attraktiva värderingar i förhållande till förvaltarnas analys, där fokus ligger på långsiktig vinsttillväxt.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Didner & Gerge Aktiefond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -