På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Federal Reserve
USA:s ekonomi växte måttligt i slutet av 2020 - Beige Book (Finwire)

2021-01-14 07:24
USA:s ekonomi växte måttligt under de sista veckorna av 2020 vilket avspeglar påverkan från ökade covid-19-fall på vissa sektorer. Det framgår av centralbanken Federal Reserves senaste Beige Book.

Att pandemin har lett till en inbromsning framgår också av att det försvann 140 000 jobb i december. Detta motsvarar den första negativa sysselsättningssiffran sedan i våras när pandemin var i fullt sving.

”Även om utsikterna kring covid-19-vaccin har stärkt affärsoptimismen för tillväxten under 2021, har detta mildrats av oron över den senaste virusåterkomsten och konsekvenserna för affärsförhållanden på kort sikt”, sade centralbanken.

Fed har 12 distrikt under sig som rapporterar in den ekonomiska utvecklingen. Det man samlat in visar att två av distrikten helt saknade tillväxt under de senaste veckorna medan två andra hade en negativ ekonomisk tillväxt. De övriga växte i måttligt takt.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -