INFREA
FÖRVÄRVAR DUO-GRUPPEN MED OMSÄTTNING 92 MLN KR (Direkt)

2020-12-04 16:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Industrigruppen Infrea har tecknat avtal om förvärv av Duo-gruppen och tillför därmed nya asfaltsprodukter såsom gjutasfalt och färgad asfalt till koncernen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Duo-gruppen omsatte 92 miljoner kronor under 2019. Försäljningen i det förvärvade bolaget förväntas för 2020 öka något med god lönsamhet, uppger Infrea.

Köpeskillingen på kassa- och skuldfri basis uppgår till 34,5 miljoner kronor. Förvärvet finansieras med egna medel och externa lån. Tillträde sker den 5 januari 2021.

Förvärvet förstärker enligt Infrea koncernens position i Västsverige och ökar närvaron i Mälardalen som är en av Duo-gruppens huvudmarknader.

"Färgad asfalt via produktserien Duocolor är färgad gjutasfalt och asfalt, som kan fås i olika kulörer och nyanser. Det öppnar upp för en mängd kreativa möjligheter. Till exempel att separera olika golvytor med färg, skapa säkerhetszoner i industrilokaler eller ljusa upp mörka garage och sätta färg på till exempel innergårdar", säger Tony Andersson som är vd för Infrea.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Infrea - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -