CASTELLUM
SKA ÖVERTYGA ENTRAS AKTIEÄGARE MED ANNONSKAMPANJ (Direkt)

2020-12-02 14:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Castellum har tagit till ett nytt grepp i budstriden om Entra. På onsdagsförmiddagen startades en annonskampanj hos norsk affärspress för att övertyga aktieägarna att Castellum är den bästa partnern.

Besökare av den norska affärstidningen E24:s nätupplaga möttes på onsdagsförmiddagen av en annons med en bild på Castellums vd Henrik Saxborn och budskapet att "Vi har det høyeste og beste Entra-budet".

"Det är viktigt att komma ut till samtliga aktieägare så att de kan ta del av hela vårt bud" säger Castellums presschef Anders Westgårdh till Nyhetsbyrån Direkt om det ovanliga greppet.

Mediabevakningen av budstriden som startade förra veckan mellan SBB och Castellum har varit intensiv, men med kampanjen hoppas Castellum att de ska nå de mindre aktieägare som kanske inte följt med i alla turer.

"Vi kan inte klaga på mängden uppmärksamhet", säger Anders Westgårdh men menar samtidigt att budet, som ännu inte lämnats formellt till aktieägarna, "beskrivs och tolkas i media".

"Det här är vårt sätt att på ett lite kul sätt förtydliga att vårt erbjudande finns och att det är det högsta".

Anders Westgårdh har inte färskt i minne vad kampanjen kommer att kosta, men säger att han inte storknade över att det var särskilt dyrt.

Sedan budstriden mellan Castellum och SBB startade har de båda friarna varit noga med att påpeka att just deras bud är det bästa.

Castellum menar att de har det i dagsläget högsta på motsvarande cirka 171 norska kronor per aktie, medan SBB hävdar att de har det högsta med 165 norska kronor per aktie eftersom deras andel kontanter i budet är högre, och därmed inte påverkas av bolagets kursutveckling fram till affärsdagen.

Entras styrelse tycker å sin sida inte att något av buden är tillräckliga. På onsdagen meddelade även styrelsen att en omvärdering av fastighetsbeståndet kommer att göras för att "ge relevant information till aktieägare och marknaden".

Bild: Castellums annons på E24.no

Källa: E24

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Castellum - I dag

{point.key}

Entra - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -