På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Ant Group
Ant Group överväger kapitaltillförsel till mikrolånsverksamheten - BN (Finwire)

2020-11-26 11:14
Ant Group överväger kapitaltillförsel till mikrolånsverksamheten för att blidka regulatorerna, blott veckor efter att den stora börsnoteringen stoppades. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Storleken på kapitalinjektionen framgår inte, men man uppges nu ha bråttom att öka likviditeten och se över verksamheten. Förväntansbilden är att turbulensen kommer öka nu när finansiell stabilitet har blivit en politisk fråga i landet.

Det framgår även att Ant har blivit mer försiktiga kring att ompaketera befintliga lån till asset-backed securities (ABS) man säljer vidare till investerare.

I dagsläget håller företaget för närvarande cirka två procent av lånen på egen hand i balansräkningen, varav resten finansieras av tredje part eller värdepapperiseras och säljs vidare.

En analytiker hos Bloomberg bedömer att Ant kan komma att injicera så mycket som 80 miljarder yuan i sina två konsumentlånsverksamheter för att uppnå efterlevnad med nya regler, vilket motsvarar runt 104 miljarder kronor.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -