SKF
AVSEVÄRT LÄGRE FÖRSÄLJNING EUROPA 3 KV, HÖGRE I ASIEN (Direkt)

2020-10-27 13:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kullagerföretaget SKF:s försäljning i Europa i tredje kvartalet 2020 var i båda bolagets segment (industri respektive fordon) "avsevärt lägre" än under motsvarande kvartal i fjol.

I Nordamerika var försäljningen inom industriverksamheten också "avsevärt lägre" under kvartalet. Inom fordonsverksamheten var försäljningen här däremot bara "lägre".

För Asien- och Stillahavsområdet var försäljningen inom industriverksamheten "högre" under kvartalet" medan fordonsverksamhetens försäljning var "avsevärt högre".

Även i Latinamerika var industriverksamhetens försäljning "högre" samtidigt som den var "högre" även inom fordonsverksamheten.

Totalt var SKF-koncernens organiska försäljningsutveckling -5,1 procent i kvartalet, varav -12,5 procent i Europa och -11,9 procent i Nordamerika medan försäljningen ökade organiskt med 7,2 procent i Asien och med 4,6 procent i Latinamerika.

Sammantaget var SKF:s försäljning på 18,6 miljarder kronor visserligen lägre än i fjol, men visade en sekventiell återhämtning av efterfrågan sedan de betydligt lägre nivåerna under det andra kvartalet, framhåller vd Alrik Danielson i delårsrapporten.

Kvartalsförsäljningen på 18.596 miljoner kronor var 5 procent högre än analytikernas snittestimatet, enligt en sammanställning gjord av Infront.

SKF:s justerade rörelseresultat på 2.475 miljoner kronor var 35 procent högre än förväntat.

Kassaflödet under kvartalet var närmare 2,3 miljarder kronor, främst drivet av minskat rörelsekapital.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


SKF B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -