NITRO GAMES
EBITDA -0,8 MLN EUR 3 KV (Direkt)

2020-10-26 08:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbolaget Nitro Games redovisar intäkter på 0,1 miljoner euro (0,3) och ett ebitda-resultat om -0,8 miljoner euro (-0,3) för det tredje kvartalet 2020.

Kassan och kassaekvivalenter uppgick till cirka 4 miljoner euro vid utgången av kvartalet.

Det framgår av delårsrapporten.

Nitro Games fokus är på spelet Lootland där utvecklingen mot mjuklansering går framåt, skriver vd Jussi Tähtinen i rapporten.

"Vi har framgångsrikt tilldelat projektet mer resurser och känner oss positiva kring de sekventiella förbättringar vi har sett i tekniska utvärderingar", skriver han.

I service-verksamheten har Nitro Games utvärderat resultaten av mjuklanseringen av The Hunter: Mobile som gjordes tillsammans med Expansive Worlds. Spelet mötte inte Nitros prestationskriteria och därför har beslutet gemensamt fattats av parterna att inte fortsätta med spelet.

"Vi gillade samarbetet med Expansive Worlds och är öppna för eventuella framtida samarbeten skulle tillfälle uppstå", skriver Nitro Games.

I bolagets så kallade MVP-process har Nitro fokuserat på att skapa nya spelkoncept inom shooter-kategorin. Under tredje kvartalet, av de 20 koncept som bolaget hade, har totalt tre spel gått igenom förproduktion till MVP-testning. Bolaget har till viss del använt partnerstudios för att temporärt rampa upp utvecklingen utan att öka de fasta kostnaderna.

"Men detta återspeglas dock i ökade tredjepartskostnader under kvartalet", skriver vd.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Nitro Games - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -