På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ENORAMA PHARMA
GENOMFÖR RIKTAD NYEMISSION OM 13-20,5 MLN KR (Direkt)

2020-10-26 22:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enorama Pharma, som utvecklar niktotinersättningsprodukter, ska genomföra en riktad nyemission av units.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemission tillför bolaget cirka 13 miljoner kronor och ytterligare 7,5 miljoner kronor vid fullt nyttjande av teckningsoptioner.

Varje unit består av två nyemitterade aktier och en teckningsoption.

Teckningsoptionerna utges vederlagsfritt och ger rätt att teckna aktier till kursen 40 kronor per aktie under perioderna 25-29 januari, 22-26 februari och 25-31 mars.

Kursen motsvarar en emissionsrabatt om 7,3 procent gentemot den volymvägda genomsnittskursen under de senaste 7 handelsdagarna, heter det.

"Enorama Pharma befinner sig i en viktig fas, där fokus ligger på försäljning och produktion. Dagligen möts vi av efterfrågan på våra produkter på starkt växande marknader. Ett strategiskt kapitaltillskott ger bolaget förutsättningar att ytterligare förstärka organisationen i syfte att framgångsrikt fortsätta att nå god lönsamhet", skriver vd Mats Rönngard.

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att tillföra Enorama Pharma ytterligare kapital för att intensifiera försäljningsarbetet av bolagets nikotintuggummi, vidareutveckla affärsområdet för "nikotinprodukter ej läkemedel" samt tillföra nya ägare av strategisk betydelse, skriver bolaget.Enorama Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -