NEW YORK
SVÄNGIG HANDEL, GILEAD NÅGOT UPP, S&P 500 +0,4% (Direkt)

2020-10-23 22:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna avslutade fredagshandeln åt olika håll, efter en svängig dag. Diskussioner kring ett stimulanspaket var återigen i fokus för placerarna.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 28.336. Det bredare S&P 500 var upp 0,4 procent till 3.465, samtidigt som Nasdaqs kompositindex stärktes 0,4 procent till 11.548.

Trots en optimism bland förhandlarna för ett stimulanspaket sade den amerikanska finansministern Steven Mnuchin att det fortfarande är "betydande skillnader" mellan parterna. President Donald Trump sade också att han inte vill att stimulanspaketet ska vara en räddning ("bail out") för delstater som är demokratiskt ledda.

Representanthusets talman Nancy Pelosi anklagas även av Vita huset för att inte vara villig att kompromissa och därav bromsar förhandlingarna.

Gilead Sciences avancerade 0,5 procent sedan det amerikanska läkemedelsverket FDA godkänt bolagets läkemedel Veklury (remdesivir) för behandling av patienter med covid-19 som behöver läggas in på sjukhus.

Elbilstillverkaren Tesla pressades ned 1,2 procent. Bolaget måste enligt ett flertal medier återkalla cirka 30.000 exemplar av Model S och Model X.

Intel, som rapporterade efter torsdagens börsstängning, rasade under fredagen 10 procent. Chiptillverkaren redovisade siffror som var i linje med förväntningarna och gav en nätt höjning av omsättningsguidningen.

Dock sjönk omsättningen med 4 procent och det justerade resultatet per aktie var 0:31 dollar lägre jämfört mot det tredje kvartalet föregående år.

American Express sjönk 3,3 procent. Rapporten för det tredje kvartalet, ett kvartal med vikande konsumtionstrend, visade bland annat ett 40-procentigt vinstfall och kreditkortsbolaget meddelade också en avsättning om 665 miljoner dollar i kreditreservering för stundande konkurser.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkter till 0,84 procent.American Express Co - I dag

{point.key}

Intel Corp - I dag

{point.key}

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -