OEM
EFTERFRÅGAN STABILISERATS UNDER 3 KV ENL VD (Direkt)

2020-10-20 14:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) OEM är fortsatt påverkat av coronapandemin, men under andra hälften av det tredje kvartalet har dock många av teknikhandelsföretagets verksamheter återupptagit marknadsaktiviteter, även om förutsättningarna fortsatt skiljer sig åt i olika regioner.

Det skriver OEM:s vd Jörgen Zahlin i delårsrapporten.

Koncernens nettoomsättning minskade med 2 procent i kvartalet jämfört med samma period förra året, men enligt OEM kan utvecklingen helt hänföras till valutaeffekter som påverkade omsättningen negativt med 3 procent. Förvärv bidrog positivt med 1 procent, vilket innebär en oförändrad organisk tillväxt i kvartal tre.

"Jämfört med föregående kvartal, där nettoomsättningen minskade med 10 procent, ser vi en positiv utveckling", skriver vd:n som menar att efterfrågan stabiliserats under kvartalet.

Rörelseresultatet (ebita) ökade med 3 procent under tredje kvartalet och ebita-marginalen stärktes till 14,0 procent (13,4).

"Detta är det starkaste resultatet för ett enskilt kvartal i OEM:s historia. Förklaringen är en marginellt lägre omsättning med en markant lägre kostnadsbas, framför allt på grund av lägre resekostnader", uppger Jörgen Zahlin.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


OEM International B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -