På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RECIPHARM
AVYTTRAR PORTUGISISK VERKSAMHET FÖR CA 325 MLN KR (Direkt)

2020-09-30 16:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Recipharm, kontraktstillverkare inom läkemedelsindustrin, har ingått avtal om avyttring av två portugisiska verksamheter till ett värde av cirka 325 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

Den portugisiska distributionsverksamheten Medicamenta säljs av till Laboratório Medinfar samtidigt som 100 procent av aktierna i dotterbolaget Davi II Farmacêutica säljs till Pihex.

Medicamenta fokuserar på hjärt- och kärlsjukdomar, sjukdomar i andningsvägarna och ämnesomsättningssjukdomar med en försäljning som uppgår till cirka 14 miljoner euro per år. Köpeskillingen avseende distributionsverksamheten Medicamenta uppgår till cirka 26 miljoner euro.

Davi II, som är specialiserad på oftalmiska (ögonsjukdomsrelaterade) produkter, fokuserar på import och distribution av bland annat läkemedel och kosmetiska produkter samt material och utrustning till sjukhus, kliniker och laboratorier. Bolagets omsättning uppgår till cirka 2,9 miljoner euro per år. Köpeskillingen för Davi II uppgår till cirka 5 miljoner euro.

Försäljningen av aktierna i Davi II ägde rum i samband med undertecknandet av avtalet, medan försäljningen av Medicamenta beräknas slutföras i november 2020 efter erhållande av bland annat regulatoriska godkännanden.

"Avyttringarna kommer att bidra till att stärka vår finansiella position och vi ser det som ett positivt steg mot att renodla vår verksamhet och att befästa vår position som en topp fem global kontraktstillverkare," säger vd Thomas Eldered.

Recipharms verksamhet för kontraktstillverkning i Portugal kommer inte att påverkas, skriver bolaget.Recipharm B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -