På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EUROPABÖRSER
DEUTSCHE BANK UPP I FRANKFURT, STOXX 600 OFÖR (Direkt)

2020-09-30 17:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europeiska börser handlades överlag något nedåt på onsdagen samtidigt som samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat.

Frankfurtbörsens DAX-index handlades ned 0,5 procent med Deutsche Bank som positiv bidragare. Banken handlades upp 2,4 procent efter att vd Christian Sewing uttalat sig under ett möte med översynsstyrelsen (supervisory board). Christian Sewing förklarade att han framgent vill fokusera på bankens lönsamhet och därmed inte har nya förvärv på toppen av sin agenda, rapporterade Reuters med hänvisning till källor.

Sämre gick det för kemibolaget Covestro som backade med 7,2 procent efter att bolaget annonserat förvärv av en verksamhetsdel från den holländska branschkollegan DSM. DSM steg samtidigt 4,2 procent på beskedet.

Parisbörsens CAC 40-index handlades ned 0,6 procent. Energibolaget Total som under dagen hade sin kapitalmarknadsdag gick mot strömmen, upp 3,1 procent. Enligt bolagets presentation kommer årets investeringar i förnybara energislag öka med 50 procent i ett nästa steg för att frångå olja och gas.

Londonbörsens FTSE 100-index tappade 0,5 procent.Deutsche Bank AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -