På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

INISSION
HAR GENOMFÖR RIKTAD EMISSION TAR IN 88 MLN KR (Direkt)

2020-09-29 20:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inission, som handlas på First North och som erbjuder produktions- och logistiktjänster till industrikunder, har genomfört en riktad emission av 960.000 B-aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tecknare i den riktade emissionen utgörs av befintliga aktieägaren Lars Wingefors samt Creades (via kapitalförsäkring), Handelsbanken Fonder och JCE Group.

"Vi är mycket tacksamma för det förtroende som de nya aktieägarna visat företaget. Den breda och djupa industrikompetens som de nya aktieägarna representerar välkomnas och vi ser verkligen fram mot att få utbyta erfarenheter för fortsatt utveckling. Vi har genom emissionen fått musklerna för att utveckla verksamheten vidare och detta bekräftar att vi är rätt ute med vår idé om förvärvsdriven tillväxt", säger Fredrik Berghel, styrelseordförande i Inission i en kommentar.

Teckningskurs i emissionen var 92:00 kronor per aktie, 6 kronor under tisdagens stängningskurs om 98:00 kronor. Bolaget tillförs därmed 88,3 miljoner kronor före emissionskostnader.Inission B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -