USA
PELOSI HOPPFULL OM UPPGÖRELSE OM CORONASTÖD (Direkt)

2020-09-28 05:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Toppdemokraten i den amerikanska kongressen, representanthusets talman Nancy Pelosi, uppgav på söndagen att hon tror att ett avtal kan nås med Vita huset om ett stödpaket för covid-19 och sade att samtalen fortsätter.

Det rapporterar Reuters.

"Vi har våra samtal. Och när jag för samtal med administrationen, då gör jag det i god tro. Jag litar på att finansminister Mnuchin representerar något som kan leda till en lösning. Och jag tror att vi kan nå en uppgörelse", sade Pelosi.

Formella förhandlingar om ett stödpaket mellan Pelosi, senatens demokratiske ledare Chuck Schumer, Mnuchin och Vita husets stabschef Mark Meadows bröt samman den 7 augusti. Sedan dess har Pelosi och Mnuchin talats vid i telefon.

Pelosi sade att det "definitivt är en möjlighet" att hon lägger fram ett eget lagförslag de kommande dagarna om dödläget med Trump-administrationen fortsätter, men att hon hellre skulle vilja ha en uppgörelse med Vita huset än ett "retoriskt argument".

Ett lagförslag som läggs fram i det demokratiskt ledda representanthuset skulle sannolikt inte röstas igenom av senaten, som leds av republikaner.

Pelosi och Schumer ville tidigare ha ett stödpaket på 3.400 miljarder dollar, men har senare skalat ned sina krav. Meadows har tidigare sagt att Trump skulle vara villig att skriva under ett förslag på 1.300 miljarder dollar.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -