På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SWEDENCARE
FÖRVÄRVAR TVÅ DJURHÄLSOBOLAG FÖR TOT CA 0,5 MDR KR (Direkt)

2020-09-24 17:44

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Swedencare, som utvecklar premiumprodukter för hälsovård av katt, hund och häst, förvärvar två bolag inom segmentet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärven uppgår gemensamt till drygt 500 miljoner kronor och kommer delfinansieras av en nyemission om cirka 300 miljoner kronor, vilket framgår av ett separat pressmeddelande.

Den riktade nyemissionen om cirka 300 kronor görs till svenska och internationella institutionella investerare i ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Teckningskursen kommer redogöras för innan börsöppning på fredagen.

Det ena bolaget, Nutravet, är ett brittiskt djurhälsobolag. Köpeskillingen uppgår totalt till cirka 375 miljoner kronor och erläggs genom en kontantlikvid om cirka 281 miljoner kronor och en riktad nyemission om totalt 581.769 aktier i Swedencare till säljaren vid tillträdet, vilket väntas ske den 1 oktober 2020.

Bolag nummer två är det amerikanska djurhälsobolaget Animal Pharmaceuticals. Här uppgår köpeskillingen totalt till cirka 131 miljoner kronor med en eventuell tilläggsköpeskilling om maximalt cirka 87 miljoner kronor. Detta erläggs, beroende på utfallet avseende tilläggsköpeskillingen, genom en kontantlikvid om cirka 91-178 miljoner kronor och en riktad nyemission om totalt 251.994 aktier i Swedencare till säljaren vid tillträdet, vilket väntas ske den 1 oktober 2020.

Genom förvärven får Swedencare "en bred portfölj av kosttillskott och dermatologiska produkter inom premiumsegmentet för hund och katt" vilka säljs genom veterinärkliniker i USA, Storbritannien och Europa, skriver bolaget.Swedencare - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -