Alzinova
Viktigt att göra ALZ-101 redo för fas 2, ingen affärsmässig koppling till Carlsquare - Alzinovas vd (Finwire)

2020-09-18 13:24
Det är viktigt att göra Alzheimers-vaccinet ALZ-101 redo för fas 2 och sådana förberedelser utgör en stor fördel. Det förmedlar Alzinovas vd Kristina Torfgård i en intervju. Hon förklarar även att man inte har någon affärsmässig koppling till corporate finance-firman Carlsquare som släppte en analys på bolaget igår.

Under morgonen meddelades det att forskningsbolaget ska genomföra en till 95 procent garanterad företrädesemission som medför en initial emissionslikvid på cirka 50 miljoner kronor. Förutsatt att teckningsoptionerna blir fullt utnyttjade kan bolaget få in ytterligare cirka 25-42 miljoner kronor.

Majoriteten av emissionsbeloppet ska gå till flaggskeppskandidaten ALZ-101. Företrädesemissionen kommer att finansiera förberedande aktiviteter inför nästa steg av klinisk utveckling och därmed göra projektet attraktivt för partnerskap.

"Vi har pengar till fas 1b-studien, men om vi idag bara väntar på dessa data så kommer vi både tappa tid och inte vara särskilt attraktiva för partnering", förklarar Torfgård.

Parallellt med fas 1b-studien ska man alltså göra vaccinet redo för fas 2.

"Detta är viktigt för att snabbt kunna starta nästa fas och mycket viktigt när vi framgent skall hitta en potentiell partner. Idag är det många små bolag som inte gör detta och det är en stor nackdel för dem", säger vd:n.

Bolaget är konfidenta i den kommande säkerhetsstudien.

Sett till procentuella termer öronmärks även en liten del av emissionsbeloppet till den oligomerspecifika antikroppen ALZ-201.

Alzinova-chefen påpekar att denna humanisering är ett första steg och en liten kostnad. Nästa steg är att starta det prekliniska programmet.

Under gårdagen släppte finansfirman Carlsquare en analys av Alzinova som visade på ett motiverat värde för aktien om 29,8 kronor. Alzinova handlades upp nästan 50 procent på denna nyhet, vilket idag har följts av kursnedgång på närmare 16 procent. Aktien har återhämtat sig något från att handlas som lägst på förmiddagen.

Torfgård dementerar att man har någon affärsmässig koppling till bolaget samt kommenterar timingen av analysen.

"Vi fick information att de hade gjort en aktieanalys, men vi har inte kunna påverka tiden för när den skulle presenteras", säger bolagschefen och tillägger:

"Vidare så vill jag bara påpeka att mycket i denna analys som presenterades igår överensstämmer med Redeyes analys som de tidigare har gjort av Alzinovas aktie och forskningsområdet vilken presenterades när vi bytte till Nasdaq First North".

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Alzinova - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -