På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Naventi Balanserad Flex
Naventi Balanserad Flex satsar på tillväxtmarknader - upp 4,71 procent i augusti (Finwire)

2020-09-17 09:20
Fonden Naventi Balanserad Flex steg 4,71 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,86 procent och är därmed bättre än index som har minskat 1,41 procent. Det framgår av en månadsrapport.

De bolag som bidrog med högst positiv avkastning under augusti var Apple och Facebook, de bolag som hade störst negativ påverkan på fonden var Alibaba Health Information följt av Ping An Healthcare & Tech.

Under månaden reducerads exponeringen mot norden till förmån för tillväxtmarknader där fonden investerade inom kommunikation- samt den cykliska konsumentsektorn. Fonden investerade även i den kinesiska elbilstillverkaren Nio, då nybilsförsäljningen påvisat en stor efterfrågan på elbilar.

Många av innehaven redovisade en positiv kvartalsrapport. Bolag som gynnats av att folk stannar hemma är bland annat, Twilio, Everbridge som sysslar med cybersäkerhet.

På räntesidan visade framförallt fastighetsbolagen på ett strakt andra kvartal. Detta ledde till att förvaltaren ökade innehaven i Corem, Offentliga Hus samt Intea. Fonden deltog även i emissioner från K2A (grön obligation) och norska investmentbolaget Kistefos.


[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -